Modulație: Adaptare între gaz și aer

Stufenlose Modulation

‘Modulația’ nu este același lucru cu modulația. Doar prin adaptarea simultană a gazului și aerului de combustie se pot obține avantajele particularizării energiei termice generate conform cerinței efective de încălzire. Care sunt aceste avantaje și cum le implementează Schwank, vă explicăm mai jos:

‘Modulația’ nu este același lucru cu modulația. Doar prin adaptarea simultană a gazului și aerului de combustie se pot obține avantajele particularizării energiei termice generate conform cerinței efective de încălzire. Care sunt aceste avantaje și cum le implementează Schwank, vă explicăm mai jos: Arzătoarele convenționale funcționează deseori cu o putere calorică fixă. Particularizarea conform cerinței efective de încălzire se face doar cu ajutorul unui ciclu al arzătorului. Acest lucru aduce o serie de dezavantaje semnificative: eficiența energetică a arzătorului este diminuată considerabil și emisiile de gaze arse cresc semnificativ. Un sistem cu modulație poate fi util într-un astfel de caz, adică referitor la amestecul gaz/ aer care poate varia puterea calorică a arzătorului. Cu toate acestea, în acest scop nu este necesar să se reducă doar alimentarea cu combustibil. Aerul pentru combustie trebuie să fie, de asemenea, adaptat la puterea necesară. Doar astfel se poate evita combustia inutilă din punct de vedere energetic. Avantajele adaptării simultane a alimentării cu combustibil și aer de combustie sunt evidente:

  • Adaptarea aerului alimentat și a aerului de combustie la cerințele actuale de încălzire crește eficiența energetică totală.
  • Durata de viață a sistemelor de încălzire este extinsă în mod semnificativ datorită numărului redus de cicluri de comutare.
  • Înainte de pornirea sistemului, trebuie evitată „purjarea” cu aer. Astfel se pot evita pierderile inutile de căldură.
  • Temperatura mai scăzută a gazelor de combustie determină o viteză mai mică a acestora, crescând astfel timpul de disipare a căldurii. Indicele de utilizare anual este astfel crescut.
  • Datorită ciclurilor reduse, se poate reduce formarea de agenți poluanți nearși generați în timpul pornirii sistemului.

Datorită avantajelor lor, arzătoarele cu modulație sunt cotate cu un plus de 5% în ceea ce privește eficiența energetică sezonieră față de sistemele fără modulație sau echipamentele cu „așa-zisă” modulație [Regulamentul UE2015/1188 în ceea ce privește cerințele în materie de proiectare ecologică aplicabile aparatelor pentru încălzire locală].

Următorul exemplu practic demonstrează cât de avantajoasă poate fi instalarea unui sistem de încălzire cu modulație. Într-un centru de distribuției al companiei DM, Schwank a putut înlocui un sistem de încălzire cu tuburi radiante cu propriul său sistem de încălzire cu tuburi radiante cu modulație. În pofida instalării unei puteri suplimentare de aproape 150 kW, modulația a permis reducerea costurilor energetice cu până la 26%. Având în vedere aceste reduceri semnificative ale costurilor energetice, investiția puțin mai mare se amortizează după aproximativ un an.

Citiți aici pentru a afla cum DM reduce costurile

Înapoi

Toate știri

Soluții de încălzire și răcire pe hol Schwank utilizate

Schwank – Specialistul in incalzirea halelor industriale este liderul pietei mondiale

Premiile, Știri

Revista germana, WirtschaftsWoche, a inclus specialistul in sisteme de incalzire si climatizare, Schwank, ca lider in topul pietei mondiale. In acest top se afla si alte companii renumite precum Adida, Bosch, Bayer, Siemens si Henkel.

Zwei Entwicklungsingenieure von Schwank mit dem Brenner eines Wasserstoff Dunkelstrahlers.

Revolutie: Încălzire neutră din punct de vedere climatic cu tuburi radiante Schwank care utilizează hidrogen

Știri

De ani de zile, producătorii de încălzitoare infraroșu pe gaz au făcut reclamă modernității și viabilității viitoare a tehnologiei lor. Acum, industria, și mai ales compania Schwank, au stabilit un reper important odată cu dezvoltarea primului său sistem de încălzire cu tuburi radiante care functionează 100% cu hidrogen.

Schwank este lider global de piață în domeniul sistemelor de incãlzire cu tuburi radiante infraroșu pe gaz

Premiile, Știri

Un raport recent de cercetare a pieţei, intocmit de cãtre ‘’Industry Research’’ confirmã Grupul Schwank ca lider global de piaţã in domeniul sistemelor de incãlzire cu tuburi radiante infraroşu pe gaz.

Oliver Schwank hält mehrere Exemplare des Lexikons der deutschen Familienunternehmen.

Schwank in the Encyclopaedia of German Family Businesses

Companie, Premiile, Știri

Schwank in the Encyclopaedia of German Family Businesses

Premiile noastre

De ce suntem mândri

Die Welt Top 100
Best of German Mittelstand
Industriepreis 2017
Großer Preis des Mittelstands