schwank_anwendungen_sportstaetten

Sisteme de încălzire și de răcire pentru săli de sport

Încălzire confortabilă în sala de sport

Experiența a demonstrat că sistemele convenționale de încălzire bazate pe aer cald în sălile de sport implică o serie de factori care nu îndeplinesc criteriile impuse. Acestea deplasează în permanență aerul în încăpere, producând si mult zgomot. Și în pofida acestui lucru, se generează o pernă de aer cald sub acoperiș în clădirile înalte. Mai mult decât atât, costurile energetice sunt extrem de ridicate, deoarece încălzirea pe zone este aproape imposibilă. Acest lucru înseamnă, la rândul său, că deși ar putea fi ocupată doar o parte din clădire, trebuie încălzită întreaga clădire.

Efectul încălzirii cu infraroșu este similar celui al radiației solare în zilele reci de iarnă: în pofida temperaturilor scăzute ale aerului, la soare se resimte o căldură plăcută. Razele infraroșu se transformă în căldură doar atunci când ating pielea, îmbrăcămintea și pardoseala, creând astfel o senzație de confort. Acest lucru permite operarea, de exemplu, pe un singur teren de tenis, fapt care economisește foarte multă energie.

Beneficiile încălzirii pentru sport

Avantajele sistemului de încălzire cu radiante infraroșu pe gaz:

Timpi reduși de încălzire

La scurt timp după pornirea dispozitivelor se resimte o senzație clară de căldură. Datorită faptului că sistemul de încălzire cu radiante infraroșu pe gaz este gata de utilizare imediat, nu mai sunt necesari timpi de încălzire mai mari. Acest lucru minimizează cerința energetică, reducând astfel costurile energetice.

Confort sporit

Căldura de la radianții cu infraroșu pe gaz este transferată sub forma undelor electromagnetice. Acestea se propagă prin aer fără a-l încălzi. Căldura este așadar transferată jucătorilor, publicului și pardoselii. Zona de sub acoperișul clădirii rămâne rece. Astfel se economisește energie și crește gradul de confort.

Avantaje privind costurile

  • Costuri reduse de investiție
  • Fără acumulare de căldură sub acoperiș
  • Temperatură scăzută a aerului cu un confort mai mare
  • Este posibilă încălzirea unui singur teren de joc
  • Încălzire rapidă
  • Costuri de service reduse și predictibile datorită garanției Schwank

Ca să nu mai menționăm faptul că sunt disponibile accesorii utile, cum ar fi grilaje de protecție împotriva mingiilor, etc., care pot fi integrate într-un sistem de încălzire de la Schwank în sălile de sport.

Imagini cu plante realizate în instalațiile sportive

Încălzire Schwank în uz

Premiile noastre

De ce suntem mândri

Die Welt Top 100
Signet-Top-100-
Best of German Mittelstand
Industriepreis 2017
Großer Preis des Mittelstands