5 întrebări pentru directorul nostru general, Prof. Schlößer

Professor Schlosser

După primele sale opt luni ca director general la Schwank, l-am intervievat pe Prof. Dr. Ing. Friedhelm Schlößer cu privire la impresiile sale despre companie, industrie, evenimentele actuale și contextul actual. Domnul Schlößer, care deține un doctorat în inginerie mecanică, este responsabil cu dezvoltarea, fabricarea și achiziția la Schwank. Imperturbabil și obiectiv ca de obicei, acesta ne răspunde la întrebări în biroul său.

După primele sale opt luni ca director general la Schwank, l-am intervievat pe Prof. Dr. Ing. Friedhelm Schlößer cu privire la impresiile sale despre companie, industrie, evenimentele actuale și contextul actual. Domnul Schlößer, care deține un doctorat în inginerie mecanică, este responsabil cu dezvoltarea, fabricarea și achiziția la Schwank. Imperturbabil și obiectiv ca de obicei, acesta ne răspunde la întrebări în biroul său.

Noi: Domnule profesor Schlößer, după opt luni în cadrul companiei, este evident că v-ați adaptat bine la Schwank. Care este impresia dumneavoastră despre companie până în acest moment?

Prof. Schlößer: „Bună” aproape că nu este suficient. Este chiar plăcut să lucrezi într-o astfel de companie medie internațională, implicată și cu un succes absolut. Munca aici se desfășoară într-un mediu foarte familial și cooperant, departe de orice politici ineficiente. Se lucrează cu capul, inima și cu mâna, iar relația cu colegii din echipa de vânzări și cu filialele internaționale este o una prietenoasă și eficientă.

Noi: La Schwank, apar în prezent multe inovații și atât industria, cât și condițiile legale cu care se confruntă compania sunt în schimbare. Unde vedeți compania peste trei ani?

Prof. Schlößer: Din fericire, deoarece avem o influență semnificativă asupra viitorului industriei noastre în sectorul C&D, nu am nevoie de un glob de cristal pentru a răspunde la această întrebare. În principiu, este important să facem produsele esențiale ale companiei chiar mai atrăgătoare pentru clienții noștri. În această privință, vom crește în mod constant performanța, eficiența și fiabilitatea produselor noastre și vom depăși cerințele reglementărilor, astfel încât clienții noștri să se poată bucura de folosirea produselor noastre mulți ani de acum încolo. Cred că noi, în calitate de lideri de piață, datorăm acest lucru clienților noștri și nouă înșine. Pe lângă afacerea de bază, gama noastră de produse și servicii se va extinde semnificativ. Cererea de la liderul de piață va fi să stăpânească perfect portofoliul HKL [încălzire, aer condiționat, ventilație] și să ofere soluții de sisteme. Și asta, în contextul creșterii cotei de energii regenerabile.

Noi: Care sunt marile provocări cu care se confruntă compania în încercarea de a-și atinge obiectivele strategice în această perioadă?

Prof. Schlößer: Provocarea de a oferi clienților noștri soluții de sisteme optime este deja foarte mare. Este important să ajungem la un echilibru în acest sens – pe de o parte, să îmbunătățim produsele existente folosind rațiunea și mult efort, și totodată să extindem gama de produse cu aceeași competență. Acest aspect include creșterea importanței consultării profesionale în vânzări, precum și training amplu și la un nivel ridicat de calitate – atât pentru angajații, cât și pentru clienții noștri. Și asta, într-un mod care să nu devină plictisitor, iar acest lucru este valabil, desigur, și pentru piețele din afara Germaniei. În unele cazuri, sunt aplicabile condiții legale, tehnice și meteorologice complet diferite, de care trebuie să ținem cont, exact așa cum facem pentru piața națională din Germania.

Noi: Procesul continuu de digitalizare are un rol tot mai important în multe industrii. Acest proces este deseori însoțit de o modificare a cerințelor pe care clienții le adresează furnizorilor lor. Ce modificări va aduce această tendință cu privire la clienții Schwank și cum va face față Schwank acestei schimbări?

Prof. Schlößer: Influența digitalizării este enormă. Dar nu doar de când subiectul Industry 4.0 a devenit un termen la modă. Clienții noștri primesc, de exemplu, deja ofertele într-un format complet planificat și adaptat exact pentru a corespunde nevoilor lor individuale – și totodată în cel mai scurt timp. În cele mai multe cazuri, acest lucru se realizează folosind informații și tehnologii de date care înglobează mulți ani de experiență practică. Și doar pe baza acestora, tehnologia digitală devine foarte utilă. Pe de altă parte însă, produsele noastre devin și ele din ce în ce mai digitale. Pe lângă controlul intern și circuitele de reglare, care ne ajută să creștem eficiența produselor noastre, produsele noastre comunică între ele prin sistemele digitale BUS, dar și cu sistemele de management al clădirilor ale clienților noștri. Introducerea noului nostru sistem ERP la începutul anului 2017 va îmbunătăți, de asemenea, la nivel digital întregul lanț de aprovizionare în interesul clienților noștri. Și noi putem deveni „digitali”.

Noi: În cariera dumneavoastră, ați lucrat și pentru companii de energii regenerabile. Acum lucrați pentru o companie a cărei gamă de produse include în mare parte echipamente pe gaz. La ce schimbări vă așteptați cuprivire la piața gazului și la industria tehnologiei industriale de aer condiționat?

Prof. Schlößer: Cred că am reușit să creez experiențe importante în domeniul energiei regenerabile pentru compania noastră. În primul rând, prin introducerea produselor bazate pe energii regenerabile. De exemplu, am lucrat pentru companii renumite precum Vaillant și Buderus, ale căror produse, similare cu ale noastre, se bazează în mare parte pe combustia gazului. Chiar și în acest caz, subiectul a fost inițial incomod, în special deoarece se afla în afara zonei experienței noastre. Și în prezent, utilizarea energiei solare este standardul tehnic absolut atât în domeniul energiei termice solare, cât și în domeniul panourilor fotovoltaice. Un alt domeniu vizează experiențele mele în domeniul energiei eoliene. Un subiect important este stocarea energiei generate. O modalitate posibilă este producerea gazului din energia eoliană neutilizată [gaz din energia eoliană] și stocarea lui în rețelele de gaze naturale existente. Fie direct, sub formă de hidrogen, fie îmbogățit cu metan, sub formă de CH4.  Acest lucru oferă industriei gazului și industriei echipamentelor pe gaz o șansă reală de a deveni regenerală și de a rămâne astfel sustenabilă dincolo de 2030. Pentru ca noi să putem profita de această oportunitate, o cooperare intensă și eficientă în cadrul comisiilor naționale și internaționale are un rol esențial, pe lângă soluționarea aspectelor tehnice. Dar noi, cei de la Schwank, deținem o poziție bună și în această privință.

Înapoi

Toate știri

Soluții de încălzire și răcire pe hol Schwank utilizate

Schwank – Specialistul in incalzirea halelor industriale este liderul pietei mondiale

Premiile, Știri

Revista germana, WirtschaftsWoche, a inclus specialistul in sisteme de incalzire si climatizare, Schwank, ca lider in topul pietei mondiale. In acest top se afla si alte companii renumite precum Adida, Bosch, Bayer, Siemens si Henkel.

Zwei Entwicklungsingenieure von Schwank mit dem Brenner eines Wasserstoff Dunkelstrahlers.

Revolutie: Încălzire neutră din punct de vedere climatic cu tuburi radiante Schwank care utilizează hidrogen

Știri

De ani de zile, producătorii de încălzitoare infraroșu pe gaz au făcut reclamă modernității și viabilității viitoare a tehnologiei lor. Acum, industria, și mai ales compania Schwank, au stabilit un reper important odată cu dezvoltarea primului său sistem de încălzire cu tuburi radiante care functionează 100% cu hidrogen.

Schwank este lider global de piață în domeniul sistemelor de incãlzire cu tuburi radiante infraroșu pe gaz

Premiile, Știri

Un raport recent de cercetare a pieţei, intocmit de cãtre ‘’Industry Research’’ confirmã Grupul Schwank ca lider global de piaţã in domeniul sistemelor de incãlzire cu tuburi radiante infraroşu pe gaz.

Oliver Schwank hält mehrere Exemplare des Lexikons der deutschen Familienunternehmen.

Schwank in the Encyclopaedia of German Family Businesses

Companie, Premiile, Știri

Schwank in the Encyclopaedia of German Family Businesses

Premiile noastre

De ce suntem mândri

Die Welt Top 100
Best of German Mittelstand
Industriepreis 2017
Großer Preis des Mittelstands