Încălzire eficientă din punct de vedere al costurilor în clădirile vechi

Dunkelstrahler statt Kesselanlage

Sistemele descentralizate cu tuburi radiante inlocuieste sistemul centralizat cu centrală.

Sistemele descentralizate cu tuburi radiante inlocuieste sistemul centralizat cu centrală.

Timp de peste 50 ani, Biffar GmbH & Co. KG a construit uși de intrare individuale anti-efracție, de calitate superioară, paravane și ferestre din aluminiu în Palatinatul Edenkoben. Compania și-a desfășurat activitatea aproape în aceleași spații de producție, în timp ce doar depozitul și zona de recepție a mărfii reprezintă construcții recente. „Acest lucru nu este tipic pentru companiile tradiționale de producție,” a declarat expertul în modernizare Torsten Koopmann de la Schwank GmbH. „Zonele de producție existente trebuie deseori modernizate în timpul funcționării. Puține companii dispun de spațiul necesar pentru a reconstrui total secțiunile de clădiri și pentru a muta producția acolo. Pentru majoritatea companiilor, o nouă construcție ar însemna o întrerupere a producției pe o perioadă de mai multe luni.”

Același lucru este valabil și pentru Biffar. În timp ce echipamentele de producție, vopsitoriile și zonele de galvanizare sunt de ultimă generație, clădirea a rămas neatinsă până în urmă cu câțiva ani. Doar creșterea constantă a costurilor energiei și măsurile tot mai frecvente de întreținere a vechiului sistem au determinat ca modernizarea să fie inevitabilă. Zonele de producție și depozitul high-bay se încălzeau cu sisteme de încălzire a aerului acționate indirect. Pentru apă caldă se folosea un cazan de 750 kW alimentat cu reziduuri de lemn din producție. Ca sistem reversibil și pentru a absorbi sarcinile maxime, era disponibil un alt cazan de 1.500 kW alimentat cu gaze naturale. Căldura pentru procesele tehnologice nu era conectată la sistemul de încălzire. Complexitatea controlului sistemului de încălzire și a căldurii pentru procese este evidentă.

Ca parte a măsurilor de modernizare, Biffar a început să caute o soluție de încălzire utilă și eficientă din punct de vedere al costurilor în 2014, soluție care avea rolul de a simplifica controlul și regularizarea sistemului de control al încălzirii. A găsit această soluție la Schwank. Specialistul în încălzirea și răcirea clădirilor a luat in calcul condițiile stabilite și a lucrat cu Biffar pentru a dezvolta un concept de încălzire economic cu tuburi radiante cu infraroșu.

21 tuburi radiante izolate de înaltă performanță din gama calorSchwank au fost instalate în cele cinci corpuri de clădiri. În timp ce zonele de producție, placare și recepție marfă erau încălzite complet, s-a pus accentul pe încălzirea pe zone a stațiilor de lucru individuale în alte zone. Secția de tâmplărie internă a fost, de asemenea, încălzită cu tuburi radiante. Se poate simți efectul căldurii radiante cel mai puternic în zonele unde înainte sistemul de extragere a prafului disipa aerul cald aproape în mod direct.

Michael Erb, Manager achiziții la Biffar: „Am reușit să înlocuim complet cazanul pe gaz de 1,5 MW. Tuburile radiante au economisit 19% din costurile energetice chiar din primul an, iar utilizarea noului sistem de încălzire a început abia în luna Martie. Această situație corespunde întocmai informațiilor oferite inițial de Schwank. În plus, controlul simplu și precis al sistemului de încălzire și întegrarea in sistemul nostru de management al clădirii a simplificat foarte mult lucrurile. De asemenea, a crescut gradul de confort a angajaților noștri.”

În coordonare cu managerul de producție, instalarea sistemului de încălzire, a conductelor de gaz și a instalației electrice au fost efectuate în timpul programului normal de producție, fără restricționarea procesului de producție. Brigitte Biffar, Director General al Biffar: „Instalarea și punerea în funcțiune au decurs foarte simplu. Ceea ce mi-a plăcut în mod deosebit a fost faptul că propunerea a corespuns facturii și nu au existat surprize. Am simțit și încă simțim că primim sfaturi competente.”

Biffar nu trebuie să își facă griji cu privire la sistemul de încălzire pentru următorii 15 ani. La contractarea unui pachet de service, garanția Schwank este completă și se extinde automat la 15 ani.

Înapoi

Toate știri

Soluții de încălzire și răcire pe hol Schwank utilizate

Schwank – Specialistul in incalzirea halelor industriale este liderul pietei mondiale

Premiile, Știri

Revista germana, WirtschaftsWoche, a inclus specialistul in sisteme de incalzire si climatizare, Schwank, ca lider in topul pietei mondiale. In acest top se afla si alte companii renumite precum Adida, Bosch, Bayer, Siemens si Henkel.

Zwei Entwicklungsingenieure von Schwank mit dem Brenner eines Wasserstoff Dunkelstrahlers.

Revolutie: Încălzire neutră din punct de vedere climatic cu tuburi radiante Schwank care utilizează hidrogen

Știri

De ani de zile, producătorii de încălzitoare infraroșu pe gaz au făcut reclamă modernității și viabilității viitoare a tehnologiei lor. Acum, industria, și mai ales compania Schwank, au stabilit un reper important odată cu dezvoltarea primului său sistem de încălzire cu tuburi radiante care functionează 100% cu hidrogen.

Schwank este lider global de piață în domeniul sistemelor de incãlzire cu tuburi radiante infraroșu pe gaz

Premiile, Știri

Un raport recent de cercetare a pieţei, intocmit de cãtre ‘’Industry Research’’ confirmã Grupul Schwank ca lider global de piaţã in domeniul sistemelor de incãlzire cu tuburi radiante infraroşu pe gaz.

Oliver Schwank hält mehrere Exemplare des Lexikons der deutschen Familienunternehmen.

Schwank in the Encyclopaedia of German Family Businesses

Companie, Premiile, Știri

Schwank in the Encyclopaedia of German Family Businesses

Premiile noastre

De ce suntem mândri

Die Welt Top 100
Best of German Mittelstand
Industriepreis 2017
Großer Preis des Mittelstands